Jacques Bo

Hallo, mijn naam is Bo Jacques. Ik ben 18 jaar en ben geboren in Kortrijk. Ik woon al mijn hele leven in Moen.
In de volgende regels ga ik een korte beschrijving geven over mijn middelbare studieloopbaan.
Ik ga ook kort uitleggen waarom ik deze opleiding heb gekozen en wat ik hierna wil doen.

Mijn eerste twee jaar heb ik moderne gevolgd in het College te Avelgem. Ik heb na deze twee jaar beslist dat dit geen richting is voor mij.
Ik heb beslist dat ik liever iets met mensen zou doen, daarom heb ik ook beslist om Sociaal Technische Wetenschappen te volgen.
Deze richting heb ik gevolgd in het Koninklijk Atheneum te Avelgem. Ik heb dan ook in deze richting mijn diploma behaald.
In mijn laatste jaar heb ik twee maal, 7 weken stage gelopen.
Mijn eerste zeven weken heb ik gelopen in het woon-zorgcentrum Marialove te Heestert. Ik heb daar meegelopen met de ergotherapeute
op de afdeling dementie.
Mijn tweede zeven weken heb ik gelopen in het kinderdagverblijf De Kleine Muis te Avelgem.

Ik heb voor de richting Bachelor in de Orthopedagogie gekozen omdat ik er van overtuigd ben dat ik iets met mensen wil doen.
Ik zit nu dan ook in mijn eerste jaar Bachelor.
Ik ben aan deze richting begonnen met een erg "open mind". Ik wil me nog niet focussen op een bepaalde doelgroep.
Mensen hebben me ook altijd verteld dat ik een erg sociaal persoon ben en goed met mensen kan omgaan, en dat ik daar zeker in verder moest gaan.

Na deze opleiding had ik me graag verder gespecialiseerd in de bijzondere jeugdzorg, maar daar ben ik natuurlijk nog niet zeker van.
Ik had dan ook graag gewerkt in Jongerencentrum Ten Dries te Sint-Denijs. Daar worden jongeren met een moeilijke thuissituatie door de jeugdrechter geplaatst en begeleid.

48358258_448031329059661_2330247606095052800_n.jpg