Vandorpe Stien

Mijn naam is Vandorpe Stien en ik ben 18 jaar. Ik volg een bacheloropleiding Orthopedagogie en zit nu in mijn eerste jaar. Deze opleiding doe ik aan de hogeschool Vives, campus Kortrijk.
Ik ben ook actief leidster van de KSA. In mijn jeugdbeweging ‘KSA Vichte meisjes’ geef ik leiding aan de roodkapjes dat zijn kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Door leidster te zijn, heb ik ontdekt dat ik graag met kinderen en jongeren wil werken.

Wat deed ik voor mijn opleiding Orthopedagogie?

Voor mijn opleiding Orthopedagogie heb ik in het secundair onderwijs 6 jaar ASO gevolgd. De eerste twee jaren heb ik de richting moderne gevolgd daarna moest ik een keuze maken. Toen had ik voor de richting economie gekozen, maar achteraf gezien was dit een slechte keuze. Ik ben namelijk in het vijfde middelbaar nog overgeschakeld naar humane wetenschappen met uitbreiding wiskunde.

Waarom heb ik gekozen voor de opleiding Orthopedagogie?

Ik wist al zeer vroeg dat ik later met mensen wou werken. Dit wist ik al zo lang omdat ik een zeer behulpzaam persoon ben.

Wat vind ik belangrijk?

Ik vind het belangrijk dat iedereen een kwaliteitsvol en menswaardig bestaan kan hebben.

Wat wil ik bereiken in mijn leven?

Graag zou ik een gespecialiseerd begeleider/opvoeder worden. Mijn doel is dat ik kwetsbare mensen kan helpen om terug een toekomstperspectief te hebben en hen helpen als ze in benarde situaties verkeren.

Dit is mijn opdracht van de eerste les

KSA%20vichte%20meisjes%20in%20Geel.jpg

https://www.kerknet.be/vincentiusgemeenschap-anzegem/artikel/onze-jongeren-op-kamp